Zijn composities worden o.a. in de volgende Nederlandse televisieprogrammas gebruikt:

Zembla, Bureau Misdaad, Peter R. de Vries, Nova, Netwerk, Twee Vandaag, RTL Boulevard, Actienieuws, Week van Willibrord, Opgelicht, Jong en Ontspoord, Vermist, Rechtbank Deze Week, Spookhuis, Traumateam, Ter Plaatse, Dossier Gesloten en Woonbrigade.

In 2008 heeft Tom Habes de leaders voor de televiesieprogrammas Crime Time en de Zedenpolitie gecomponeerd. Begin 2007 componeerde hij de leader voor het programma Bureau van den Heuvel.

Ook is zijn muziek in Japan gebruikt voor videogames, terwijl in de Verenigde Staten zijn muziek wordt gebruikt bij televisieprogrammas zoals de Oprah Winfrey Show. Zijn composities worden ook door de nationaal en internationaal veelgevraagde stand-up magician en zakelijke spreker George Parker tijdens zijn shows gebruikt.

Om zijn demo's te beluisteren kunt u rechtsonder op music klikken.

Tom Habes begon in 1986 zijn muziekcarriere met elektronische muziek. Onder de artiestennaam "Optical Image" heeft hij diverse albums uitgebracht zoals Treasure Point, Inteference, Point of no Return, Another Treasure Point, Back to the Basics en Moonchild. Onder zijn eigen naam heeft hij ook de albums The other site and Sudden Exposure uitgebracht. In 1996 won Tom de eerste plaats, op de Pangolin Lasershow in de Verenigde Staten, met zijn muziek.

Sinds 1996 schrijft Tom Habes librarymuziek, voornamelijk binnen de genres suspense, dramatic, tension, grieve, drones en stings. Zijn muzieklibrary bevat inmiddels meer dan 1500 tracks. Zowel zijn librarymuziek als zijn opdrachtmuziek worden veelvuldig gebruikt voor film- en televisieproducties in onder andere Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Japan, China, Hong Kong, Spanje, Portugal, Israel, Mexico, Griekenland, ItaliŽ, Turkije, Scandinavie, en AustraliŽ.